fbpx
dancefair

Dancefair 2019 – workshop: Record Deals

Tijdens Dancefair 2019 heb ik 2x een juridische workshop gegeven over platendeals en -contracten. Het panel heette – heel toepasselijk – all you need to know about record deals.

Dancefair Pro

Mijn panel / lezing maakte dit jaar (weer) deel uit van Dancefair Pro. Dit gedeelte van de jaarlijkse muziekconferentie in de Jaarbeurs is met name gericht op artiesten en andere belanghebbenden die hun carrière ook op zakelijk gebied naar het volgende niveau willen tillen en partijen die daar al zijn op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen over uiteenlopende zaken als media, belasting en natuurlijk de juridische wereld achter de muziekindustrie.

Rechten en contracten

Zonder rechten en contracten, geen muziekindustrie. De wet vereist namelijk dat de overdracht en exclusieve licentie van muziekrechten per ondertekend contract moeten worden geregeld. Dat maakt platendeals en -contracten van groot belang.

Pas als je weet wat je rechten zijn, wie er gebruik van gaan maken en welke inkomstenstromen er zijn, dan kun je goede afspraken gaan maken. Tijdens mijn workshop heb ik aanknopingspunten gegeven om een goede deal te kunnen sluiten.

Presentatie

Het was voor mij de eerste keer dat ik een presentatie heb gemaakt met Microsoft Sway. Op veler verzoek deel ik hierbij mijn presentatie.

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag. Neem gerust even contact op. Als je afbeeldingen of schema’s uit mijn presentatie wil gebruiken, tag mij dan in je bericht!

Dancefair 2020 😉

Ik vond Dancefair 2019 een groot succes en hoop jullie volgend jaar – of eerder – weer te zien!

Sander Petit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: