fbpx

Info

Dance

In 1992 kwam ik in aanraking met dancemuziek en ik kon toen nog niet voorstellen hoe groot die impact zou zijn op mijn leven. Als kind maakte ik mixtapes, in mijn middelbare schooltijd begon ik met draaien en in mijn studententijd organiseerde ik feesten. Als dj bracht mij dat van clubs in Leiden (InCasa, Gebr. De Nobel, Scheltema Complex), Den Haag en Scheveningen (De Karavaan, Whoosah) naar het woestijnzand van Burning Man (Disco Chateau), in Thailand van The Boom Bar (Pai) naar Victor’s (Koh Tao) en van modderplassen op De Zwarte Cross naar de high class Tunes Bar in het Conservatorium Hotel in Amsterdam en de bossen van Familiar Forest. Ook heb ik verschillende podcasts gemaakt, bijvoorbeeld DJ Mag NL.

Advocatuur

Ik heb in 2011 de master Ondernemingsrecht en Intellectueel Eigendom afgerond aan de Universiteit Leiden en ben daar afgestudeerd op muziekauteursrecht en dance-dj’s. Sinds 2012 ben ik als advocaat ingeschreven bij de Orde van Advocaten.

Als advocaat richt ik mij op de rechtsgebieden en juridische vraagstukken van de creatieve industrie en de dance scene in het bijzonder. Ik heb mij daarom gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht, media- en entertainmentrecht en het vermogensrecht en kan jou helpen met de bescherming van creatieve rechten, samenwerkingen en de daarmee samenhangende contracten. Klik hier voor meer informatie over mijn specialisaties.

Ook kan ik voor je onderhandelen en procederen over allerlei commerciële overeenkomsten, zoals producer- en artiestenovereenkomsten, management- en boekingsovereenkomsten, overeenkomsten met platenmaatschappijen en muziekuitgevers, overeenkomsten die gaan over merken, handelsnamen en bijvoorbeeld merchandise of endorsements en relevante overeenkomsten – of juist het ontbreken daarvan – op het gebied van social media, bloggen, vloggen, fotografie, portretrecht en artwork. Klik hier voor een overzicht van mijn services.

Ik heb gewerkt voor diverse dj’s uit de DJ Mag Top 100, management- en boekingskantoren, platenmaatschappijen en (muziek)uitgevers, (inter)nationale promotors, websites en (ghost)producers. Een aantal van mijn huidige cliënten staat hier genoemd.

De Dance-advocaat

De Dance-advocaat is begonnen als blog op Facebook en is voortgekomen uit mijn passie voor muziek en creatieve beroepen. In 2017 is De Dance-advocaat ook echt mijn eigen bedrijf geworden. Door het zijn van ondernemer én advocaat in de branche die mij het meest aan het hart gaat, kan ik mijn kennis en kunde delen en bijdragen aan de creatieve industie in binnen- en buitenland.

De Dance-advocaat is een van de handelsnamen van mijn bedrijf, Petit Legal. Petit Legal is opgericht in oktober 2017 en staat voor innovatieve advocatuur, met transparante tarieven, duidelijke doorlooptijden en heldere afspraken over onze samenwerking. Het liefst werk ik voor en met ambitieuze, ondernemers en artiesten die hun talent maximaal willen benutten om aan de top te komen en daar te blijven.

 

 

Petit Legal is aangesloten bij AdvocatenvanOranje, een samenwerkingsverband van zelfstandig ondernemende advocaten. Petit Legal is gevestigd in Amsterdam op de Joan Muyskenweg 22.

Petit Legal is lid van de Association For Electronic Music (“AFEM“). De AFEM is een internationale belangenvereniging voor de dance-industrie.

More dance

Vanaf 2012 verzorg ik de juridische column in DJ Mag NL en interview ik af en toe artiesten. Daarnaast schrijf ik voor DJ Mag NL party reports. Ook voor Dancefair heb ik verschillende blogs geschreven. Andere media, zoals Quote, Music Motion en Kollekt.fm vragen regelmatig om mijn input voor artikelen en nieuwsbrieven.

Verder heb ik met veel plezier een panel gehost op Dancefair (2016 en 2017: een juridisch panel bij The Business of Music) en geef ik gastcolleges op Universiteit Leiden en InHolland Haarlem en ben ik als Academy Master en legal coach verbonden aan de Braenworks Academy, een business course voor de creatieve industrie. Om op de hoogte te blijven van wat er op internationaal vlak speelt en om mijn internationale netwerk uit te breiden, bezoek ik geregeld evenementen als Dancefair, Buma Music In Motion, Amsterdam Dance Event en de International Music Summit.

 

Kan ik je ergens bij helpen? Neem vrijblijvend contact op.

%d bloggers liken dit: