fbpx

Info

Dance

In 1992 kwam ik in aanraking met dancemuziek en ik kon toen nog niet voorstellen hoe groot die impact zou zijn op mijn leven. Als kind maakte ik mixtapes, in mijn middelbare schooltijd begon ik met draaien en in mijn studententijd organiseerde ik feesten. Als dj bracht mij dat van clubs in Leiden (InCasa, Gebr. De Nobel, Scheltema Complex), Den Haag en Scheveningen (De Karavaan, Whoosah) naar het woestijnzand van Burning Man (Disco Chateau), in Thailand van The Boom Bar (Pai) naar Victor’s (Koh Tao) en van modderplassen op De Zwarte Cross naar de high class Tunes Bar in het Conservatorium Hotel in Amsterdam en de bossen van Familiar Forest. Ook leuke info: ik heb verschillende podcasts gemaakt, bijvoorbeeld DJ Mag NL.

Advocatuur

Ik heb in 2011 de master Ondernemingsrecht en Intellectueel Eigendom afgerond aan de Universiteit Leiden. Daar ben ik afgestudeerd op muziekauteursrecht en dance-dj’s. Sinds 2012 ben ik als advocaat ingeschreven bij de Orde van Advocaten.

Als advocaat richt ik mij op de rechtsgebieden en juridische vraagstukken van de creatieve industrie en de dance scene in het bijzonder. Ik heb mij daarom gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht, media- en entertainmentrecht en het vermogensrecht en kan jou helpen met de bescherming van creatieve rechten, samenwerkingen en de daarmee samenhangende contracten. Klik hier voor meer informatie over mijn specialisaties.

Registratie in rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten

Ik ben in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd als specialist in het intellectueel eigendomsrecht. Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. Dit is volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten.

Op deze manier ben en blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op juridisch gebied en blijf ik mij verder specialiseren.

Backstage Legal

Sander is de oprichter en managing partner van Backstage Legal. Dit is een juridisch collectief van advocaten en juristen die zelf uit de creatieve industrie komen. We focussen ons daarbij op intellectueel eigendom, arbeids- en contractenrecht en privacy. Door kennis, kunde en netwerk te delen, hebben we een goed overzicht van wat er zich in de sector afspeelt. Iedere aangesloten partner blijft daarbij wel volledig independent en runt zijn/haar/hun eigen onderneming.

Services

Mijn dienstverlening is veelzijdig: van advies, tot bemiddeling en van het opstellen van contracten tot het procederen over geschillen. Ook kan ik voor je onderhandelen over allerlei commerciële overeenkomsten, zoals producer- en artiestenovereenkomsten, management- en boekingsovereenkomsten, overeenkomsten met platenmaatschappijen en muziekuitgevers, overeenkomsten die gaan over merken, handelsnamen en bijvoorbeeld merchandise of endorsements en relevante overeenkomsten – of juist het ontbreken daarvan – op het gebied van social media, bloggen, vloggen, fotografie, portretrecht en artwork. Klik hier voor een overzicht van mijn services.

Cliënten

Ik heb gewerkt voor diverse dj’s uit de DJ Mag Top 100, management- en boekingskantoren, platenmaatschappijen en (muziek)uitgevers, (inter)nationale promotors, websites en (ghost)producers. Een aantal van mijn cliënten staat hier genoemd.

De Dance-advocaat

De Dance-advocaat is begonnen als blog op Facebook en is voortgekomen uit mijn passie voor muziek en creatieve beroepen. In 2017 is De Dance-advocaat ook echt mijn eigen bedrijf geworden. Ik kan mijn kennis en kunde delen en bijdragen aan de creatieve industie in binnen- en buitenland. Dit kan door het zijn van ondernemer én advocaat in de branche die mij het meest aan het hart gaat.

De Dance-advocaat is een van de handelsnamen van mijn bedrijf, Petit Legal. Petit Legal is opgericht in oktober 2017 en staat voor innovatieve advocatuur, met transparante tarieven, duidelijke doorlooptijden en heldere afspraken over onze samenwerking. Het liefst werk ik voor en met ambitieuze, ondernemers en artiesten die hun talent maximaal willen benutten om aan de top te komen en daar te blijven.

Association For Electronic Music

Petit Legal is lid van de Association For Electronic Music (“AFEM“). De AFEM is een internationale belangenvereniging voor de dance-industrie.  Bekijk hun website voor meer info.

Gastspreker en -columnist

Vanaf 2012 verzorgde ik de juridische column in DJ Mag NL en interviewde ik af en toe artiesten. Ook voor Dancefair heb ik verschillende blogs met nuttige info geschreven. Andere media, zoals This Is Our House, BNR, Bax-shop, Quote, Music Motion en Kollekt.fm vragen regelmatig om mijn input voor artikelen en nieuwsbrieven.

Verder heb ik met veel plezier een panel gehost op Dancefair (2016 en 2017: een juridisch panel bij The Business of Music). Daarnaast geef ik gastcolleges op VU Amsterdam (mastervak Intellectueel Eigendom), The New School, Fontys ACI, Universiteit Leiden, InHolland Haarlem en Post Academisch Onderwijs Leiden. Als Academy Master en legal coach was ik verbonden aan de Braenworks Academy, een business course voor de creatieve industrie. Ik bezoek geregeld evenementen als Dancefair, Buma Music In Motion, No Man’s Land, Amsterdam Dance Event en de International Music Summit. Dit om op de hoogte te blijven van wat er op internationaal vlak speelt, en om mijn internationale netwerk uit te breiden.

Kan ik je ergens bij helpen? Of wil je meer info? Neem vrijblijvend contact op.

%d bloggers liken dit: