fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

fonds
overeenkomst

Een fondsovereenkomst is een contractuele overeenkomst tussen een fonds (zoals een beleggingsfonds, durfkapitaalfonds of liefdadigheidsfonds) en een andere partij, zoals een investeerder, sponsor of begunstigde. Het doel van een fondsovereenkomst is om de rechten, verplichtingen en voorwaarden van beide partijen te regelen met betrekking tot de fondsactiviteiten.

In een fondsovereenkomst kunnen verschillende aspecten worden opgenomen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de duur van de overeenkomst, de investeringsvoorwaarden, de verdeling van winsten en verliezen, de beleggingsstrategie, de governancestructuur, de rapportagevereisten, de beëindigingsclausules en andere relevante bepalingen.

‘De Dance-Advocaat’ is dé advocaat die gespecialiseerd is in juridische dienstverlening voor de fondssector. Wij richten ons specifiek op fondsen, investeerders en andere professionals in de creatieve wereld. De diensten van De Dance-advocaat omvatten onder andere het opstellen en beoordelen van fondsovereenkomsten, advies geven over regelgeving en compliance, het behandelen van geschillen en het bieden van juridische ondersteuning bij onderhandelingen en contractuele kwesties.

Deze service is bedoeld om fondsen en professionals in de financiële sector te helpen bij het beschermen van hun belangen, het navigeren door complexe juridische vraagstukken en het waarborgen van transparante en rechtvaardige contractuele voorwaarden. Door de expertise op het gebied van zowel de financiële sector als het recht te combineren, kunnen wij fondsen en professionals voorzien van specifieke juridische ondersteuning die aansluit bij de unieke uitdagingen en behoeften van de fondssector.

Naast het opstellen van fondsovereenkomsten kunnen we ook adviseren over andere fondsenwervingszaken, zoals sponsorcontracten, donatieovereenkomsten en het naleven van regelgeving op het gebied van fondsenwerving.

Onze advocaten zullen ervoor zorgen dat je volledig begrijpt wat er in de fondsovereenkomst staat en wat je rechten en verplichtingen zijn. We streven ernaar om juridische zaken duidelijk en begrijpelijk te maken, zodat je met vertrouwen kunt handelen.

Als je vragen hebt over fondsovereenkomsten of andere juridische zaken met betrekking tot fondsenwerving, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om je te helpen en ervoor te zorgen dat je goed beschermd bent tijdens het fondsenwervingsproces.

De Dance-Advocaat - Fondsovereenkomst

Onze werkwijze bij een contract

Wil je meer weten over de werkwijze en kosten van het scannen van een contract, kijk dan hier. Uiteraard kan ik bovenstaande overeenkomsten ook als op maat gemaakte modelovereenkomst aanleveren. Neem dan contact op om een vrijblijvende offerte te ontvangen.

Ben je op zoek naar een voorbeeldovereenkomst of checklist waarmee je zelf contracten kan beoordelen? Neem dan eens een kijken op Muziekcontracten.nl.