fbpx
Search
Close this search box.

domeinnaamrecht

Domeinnaamrecht is een interessant onderdeel in de digitale wereld geworden. Een domeinnaam is een uniek adres op Internet. Een domein kan onderdeel zijn van een handels- of merknaam, maar dat hoeft niet.

Aangezien het internet nog steeds erg groeit is het wel zo handig om daar in mee te gaan: je wilt je online aanwezigheid graag gebruiken. Een goede domeinnaam zorgt dat je te vinden bent op het internet, en mensen je makkelijk kunnen opzoeken. Denk aan de domeinnaam ‘danceadvocaat.nl’ – wat een goede herkenbaarheid en zichtbaarheid geeft aan mensen die zoeken naar een advocaat in de muziekindustrie!

Doordat iedereen tegenwoordig een domeinnaam vrij goedkoop en eenvoudig kan registreren, is het domeinnaamrecht ook een steeds grotere rol gaan spelen. Het is bijvoorbeeld erg onhandig als iemand een domeinnaam registreert die precies jouw handelsnaam bevat. Hier wil je je tegen wapenen, en zorgen dat jouw online aanwezigheid ook van jou is en blijft.

Op de website Domeinnaam Jurisprudentie staan veel rechtszaken over domeinen. Daarnaast bevat de website veel informatie over bijvoorbeeld:

  1. het registreren van een domeinnaam
  2. als iemand anders aanspraak maakt op jouw domeinnaam
  3. als jij denkt aanspraak te kunnen maken op de domeinnaam van iemand anders
  4. de manier(en) waarop een geschil over domeinnamen kan worden opgelost

Een domeinnaam kan inbreuk maken op een handelsnaam en op een merkrecht. Indien dat het geval is, kan je stappen ondernemen om die inbreuk te herstellen.

Neem gerust contact op om de mogelijkheden en jouw zaak te bespreken.