fbpx
Search
Close this search box.

tarieven

Vaste tarieven

Een vast tarief voor (bijvoorbeeld) het scannen van een contract hangt af van 2 factoren:

 1. De complexiteit van het contract
 2. De gewenste dienstverlening

Bij andere opdrachten, zoals het opstellen van brieven, het uitbrengen van adviezen, etc. kunnen ook vaste tarieven worden afgesproken. Spreken we geen vaste prijs af, dan is mijn uurtarief van toepassing. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en voor het aanvragen van een uitgebreide offerte.

Complexiteit van het contract:

 1. Eenvoudig: minimaal juridisch vereist / verantwoord
 2. Standaard: wat gebruikelijk is in de branche
 3. Complex: voor speciale gevallen en uitzonderingen

Gewenste dienstverlening:

 1. Telefonisch advies naar aanleiding van een quick scan van een contract;
 2. Scan op hoofdlijnen met een advies per e-mail en bespreking;
 3. Scan van het hele contract met algemeen advies per artikel per e-mail en bespreking;
 4. Aanpassing per artikel, 1 ronde van aanpassingen na reactie van de wederpartij en bespreking, of
 5. Full service onderhandeling over een contract.

STRUCTUUR

UURTARIEF

EFFICIËNT
V.A. € 195 EX. BTW (ADVIES, ETC.)
 • Betaal per uur
 • Flexibele tarieven
 • Gedetailleerd op de factuur
 • Géén kantoorkosten

VASTE PRIJS

MEEST GEKOZEN
V.A. € 300 EX. BTW

 • Vooraf weten waar je aan toe bent
 • Pakketvoordeel
 • Flexibel betalen mogelijk
 • Géén kantoorkosten

ABONNEMENT

VOORDELIG
V.A. € 500 EX. PER MAAND

 • Meer advies = minder kosten
 • Makkelijk in te begroten
 • Voorkomen is beter dan genezen
 • Géén kantoorkosten

Modelcontracten

Als je een professioneel bedrijf wil beginnen of al hebt opgezet, dan is het van groot belang dat de juridische papierwinkel klopt. Met duidelijke, overzichtelijke contracten laat je zien dat je jouw business serieus neemt. Je voorkomt daarnaast dat je achteraf veel kosten moet maken omdat er toch iets niet klopte.

De meest voorkomende problemen en rechtszaken ontstaan doordat een partij bijvoorbeeld rechtenoverdracht of licenties niet goed heeft geregeld of omdat bijvoorbeeld niet duidelijk is wat de prijsbasis van de royaltyberekening is. Andere vaak voorkomende onduidelijkheden zijn de bruto – kosten = nettoberekening, het gebruik van heldere definities en of je een overeenkomst kan / mag beëindigen en hoe dat in z´n werk gaat.

Omdat ik veel contracten heb gezien en gemaakt, kan ik snel een praktisch en werkbaar model voor je opstellen waarmee je direct uit de voeten kan. De modelovereenkomsten zijn dan ook een goede investering in je bedrijf. En, je weet wat ze zeggen: voorkomen is beter dan genezen.

Een one-pager of deal memo behoort tot de mogelijkheden, maar ook een zeer gedetailleerd contract waarin de belangrijkste risico’s zijn afgedekt. Ik kan daarvoor een aantal modelovereenkomsten voor je leveren.

Geen verborgen kosten in mijn tarieven

Mijn vaste prijsafspraken zijn all-in. Dat wil zeggen: al onze communicatie is bij de prijs inbegrepen. Je betaalt bij mij dus niet apart voor elk mailtje of telefoongesprek. Ik breng geen ongespecificeerde overhead- of “kantoorkosten” in rekening.

Abonnement

Je kan bij mij ook een abonnement afsluiten. Daarmee weet je maandelijks wat je investeert in juridische kosten en kennis en kun je (binnen het abonnement) onbeperkt gebruik maken van mijn diensten. Een voorbeeld van een abonnement is een belabonnement. Met dat abonnement kun je tijdens kantooruren, onbeperkt met mij bellen en jouw vragen voorleggen. Voorwaarde is wel dat ik daarbij niet in dossiers, wetten en andere stukken hoef te kijken.

Dit belabonnement heeft als voordeel dat ik erg nauw bij jouw bedrijfsvoering betrokken kan zijn en in een vroeg stadium kansen en bedreigingen kan signaleren. Voorkomen is beter dan genezen! Ik ben daarbij jouw legal sparring partner en jij hoeft niet bang te zijn dat de teller aan het lopen is terwijl we aan de telefoon zitten.

Een belabonnement kost € 500 exclusief 21% btw per maand en geldt voor een minimale duur van 3 maanden. Daarna is het abonnement maandelijks opzegbaar. Abonnementen voor contractscan en advies daarover zijn mogelijk vanaf € 500 exclusief 21% btw. Alle andere abonnementen zijn in overleg.

Daarnaast zijn er – net als bij je telefoonaanbieder – abonnementen mogelijk waarmee je voordelig juridisch advies inkoopt. Heel simpel: hoe meer uren, hoe minder je per uur betaalt. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Algemene voorwaarden

Op al mijn werkzaamheden zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing.

Heb je een vraag over mijn tarieven, of over wat anders? Neem contact op! Als je mij een contract mailt of geschil per e-mail (kort en feitelijk) uitlegt, dan kan ik je een concrete offerte sturen.

Tarief