fbpx
Search
Close this search box.

publishing

Als je actief bent in de dance industrie, weet je waarschijnlijk al hoe belangrijk publishing is voor jouw muziek. Bij De Dance-Advocaat begrijpen we dit als geen ander, en we zijn hier om je te helpen bij alle aspecten van publishing.

Publishing in de muziekindustrie heeft te maken met het beheer en de bescherming van intellectueel eigendom. Het gaat om het registreren van auteursrechten, het afsluiten van licentieovereenkomsten en het verstrekken van juridisch advies. Kortom, het draait allemaal om het maximaliseren van de waarde van jouw muziek.

Publishing biedt verschillende voordelen voor jou als artiest:

Bescherming: Door jouw muziek te registreren, ben je beschermd tegen ongeautoriseerd gebruik. Dit betekent dat je kunt optreden tegen inbreuk en vergoeding kunt eisen als jouw muziek wordt gebruikt zonder toestemming.

Inkomsten genereren: Publishing stelt je in staat om geld te verdienen met jouw muziek. Door licentieovereenkomsten af te sluiten, ontvang je royalties wanneer jouw muziek wordt gebruikt in bijvoorbeeld films, commercials, of op streaming platforms.

Carrièrekansen: Door je te registreren bij een publisher, vergroot je jouw kansen op samenwerkingen en werkmogelijkheden. Het opent de deur naar nieuwe connecties en kan helpen bij het opbouwen van jouw netwerk.

 

Bij De Dance-Advocaat begrijpen we dat publishing complex kan zijn, vooral in de dance industrie. Ons team van ervaren advocaten is gespecialiseerd in muziekrecht en helpt je bij het navigeren door het proces. We bieden expertise en ondersteuning op het gebied van auteursrechtenregistratie, licentieonderhandelingen en juridisch advies.

Of je nu een beginnende artiest bent die zijn eerste stappen zet in de muziekindustrie, of een doorgewinterde professional die op zoek is naar juridische bijstand, bij De Dance-Advocaat Publishing ben je aan het juiste adres.

Wil je meer weten over de werkwijze en kosten van het scannen van een contract, kijk dan hier. Uiteraard kan ik bovenstaande overeenkomsten ook als op maat gemaakte modelovereenkomst aanleveren. Neem dan contact op om een vrijblijvende offerte te ontvangen. 

Ben je op zoek naar een voorbeeldovereenkomst of checklist waarmee je zelf contracten kan beoordelen? Neem dan eens een kijken op Muziekcontracten.nl.