fbpx
Search
Close this search box.

mediarecht

Mediarecht, wat houdt dat precies in?

Het mediarecht betreft verschillende regelgeving met betrekking tot het gebruik en de verspreiding van verschillende soorten media. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de bescherming van intellectueel eigendom, auteursrechten en privacy.

Bescherming intellectueel eigendom

Net zoals bij merkrecht is bescherming van intellectueel eigendom ook van toepassing bij het mediarecht. Als je bijvoorbeeld een script of format hebt bedacht voor tv-programma’s of een app hebt ontwikkeld, wil je natuurlijk dat je intellectueel eigendom beschermd is. Om hier zeker van te zijn, kun je het laten registreren bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) of het Europees Octrooi Bureau (EOB). Dit voorkomt dat anderen jouw ideeën zomaar kunnen gebruiken en als eigen kunnen presenteren.

Privacy

Bij de verspreiding of publicatie van media is het van belang rekening te houden met privacy. Wanneer je bijvoorbeeld een foto of video van iemand publiceert, is het belangrijk om toestemming te hebben en te zorgen voor voldoende blurring of pixelating van het gezicht van de betreffende persoon. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat persoonsgegevens goed beschermd zijn en niet zomaar kunnen worden gelekt.

Advies en ondersteuning van een mediarecht advocaat

Het mediarecht kan een complexe wereld zijn waarbij verschillende wet- en regelgeving komt kijken. Een mediarecht advocaat kan je helpen en adviseren bij de bescherming van je intellectueel eigendom, het opstellen van contracten en licentieovereenkomsten en bij het naleven van de privacy van betrokkenen. Bij ons kantoor van advocaten zijn wij gespecialiseerd in mediarecht en kunnen jouw organisatie of onderneming bijstaan met deskundig advies en juridische ondersteuning.