fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Over mij - Sander petit

Dance

Sander vertelt: “Al lang voordat ik advocaat werd, kwam ik (Sander Petit) in aanraking met muziek. Als kind maakte ik mixtapes, in mijn middelbare schooltijd begon ik met draaien en in mijn studententijd organiseerde ik feesten. Als dj bracht mij dat van clubs als InCasa, Gebr. De Nobel en Scheltema (Leiden) naar De Karavaan en Whoosah (Den Haag / Scheveningen) en via exotische clubs als Boom Bar (Pai, Thailand) en Victor Bar (Koh Tao, Thailand) naar het woestijnzand van Burning Man (Disco Chateau, Nevada, USA) en van de Dansvloer op De Zwarte Cross naar de bossen van Familiar Forest. Daarnaast heb ik in de Amsterdamse Tunes Bar gedraaid, op de 020borrel op de Supperclub Cruise, in JACK Amsterdam en bijvoorbeeld op de Dutch Decompression in Radion Amsterdam.”

MUZIEKAdvocaat

In 2011 heeft Sander Petit de master Ondernemingsrecht en Intellectueel Eigendom afgerond aan de Universiteit Leiden. Hij is daar afgestudeerd op muziekauteursrecht en dance-dj’s. Sinds 2012 is Sander als advocaat ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten.

Specialisatie: intellectueel eigendom

Als muziekadvocaat richt Sander Petit mij op de juridische vraagstukken van de creatieve industrie en de dance scene in het bijzonder. Hij heeft zich daarom gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht, media- en entertainmentrecht en het vermogensrecht en kan jou helpen met de bescherming van creatieve rechten, samenwerkingen en de daarmee samenhangende contracten. Denk daarbij aan een artiestenovereenkomst, publishing contract en bijvoorbeeld een producerovereenkomst. Klik hier voor meer informatie over zijn specialisaties.

Registratie in rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten

De Dance-Advocaat, ofwel Sander Petit, is in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd als specialist in het intellectueel eigendomsrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Op deze manier ben en blijft hij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op juridisch gebied en kan De Dance-Advocaat zich verder blijven specialiseren.

Dienstverlening

Ook kan De Dance-Advocaat voor je onderhandelen en procederen over allerlei commerciële overeenkomsten, zoals labelcontracten, management- en boekingsovereenkomsten, overeenkomsten met featuring artiesten, overeenkomsten die gaan over merken, handelsnamen en bijvoorbeeld merchandise of endorsements en relevante overeenkomsten – of juist het ontbreken daarvan – op het gebied van social media, bloggen, vloggen, fotografie, portretrecht en artwork.

Sander Petit is niet aangesloten bij een stichting derdengelden en maakt dus geen gebruik van een derdengeldenrekening. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld vergoedingen van derden direct aan jou zullen worden betaald.

Cliënten

De Dance-Advocaat heeft gewerkt voor diverse artiesten uit de DJ Mag Top 100, management- en boekingskantoren. Alsmede promotors, platenmaatschappijen en (muziek)uitgevers, muziekwebsites en (ghost)producers.

De Dance-advocaat

De Dance-advocaat is begonnen als blog op Facebook en is voortgekomen uit Sander zijn passie voor muziek en creatieve beroepen. In 2017 is De Dance-advocaat ook echt zijn eigen bedrijf geworden. Door het zijn van ondernemer én advocaat in de branche die Sander Petit het meest aan het hart gaat, kan hij zijn kennis en kunde delen en bijdragen aan de creatieve industie in binnen- en buitenland.

De Dance-advocaat is een van de handelsnamen van zijn bedrijf, Petit Legal. Petit Legal is opgericht in oktober 2017 en staat qua kernwaarden voor:

innovatieve advocatuur, met transparante tarieven, duidelijke doorlooptijden en heldere afspraken over onze samenwerking

Het liefst werkt hij voor en met ambitieuze, ondernemers en artiesten die hun talent maximaal willen benutten om aan de top te komen, of daar te blijven.

Association For Electronic Music

Sinds november 2017 is Petit Legal lid van de Association For Electronic Music (“AFEM“). De AFEM is een internationale belangenvereniging voor de dance-industrie. Sinds juni 2018 is Sander lid van A’DAM&Co., de members club voor de creatieve industrie, gevestigd op de 18e verdieping van de A’DAM Toren.

Columnist en blogger over muziekrechten

Van 2012 tot 2015 verzorgde Sander Petit de juridische column in DJ Mag NL en interviewde hij af en toe artiesten. Daarnaast schreef hij voor DJ Mag NL party reports. Ook voor Dancefair heeft Sander verschillende blogs geschreven. Andere media, zoals QuoteMusic Motion3voor12 en Kollekt.fm vragen regelmatig om zijn input voor artikelen en nieuwsbrieven. Ook voor boekingsplatform Gigstarter schrijft hij stukken over de muziekindustrie.

Spreker en gastdocent muziekrechten en ondernemerschap

Verder is De Dance-Advocaat regelmatig bij panels op muziekbeurzen als Dancefair, Most Wanted: Music (Berlijn) en No Man’s Land . Ook is hij gastdocent (geweest) op het Conservatorium Amsterdam, de Universiteit Leiden, op de internationale kunstvakhogeschool Codarts Rotterdam, de Herman Brood Academie (MIP), Breda University of Applied Sciences, Hogeschool van Amsterdam (BSE), PAO Leiden en bij Creatix Populis. Hij geeft tevens regelmatig op verzoek lezingen en workshops over de juridische aspecten van de muziekindustrie. Bijvoorbeeld bij Jonge Balie Amsterdam, de Jonge Balie Dagen Rotterdam, PopunieELSA Leiden, United Pop en DJ2BE. Ook bezoekt Sander geregeld evenementen. Denk aan Dancefair, Buma Music In Motion, No Man’s Land, Muzikantendag, Amsterdam Dance Event en de International Music Summit op Ibiza. Dit om op de hoogte te blijven van wat er op internationaal vlak speelt en om zijn internationale netwerk uit te breiden.

International Advisory Experts Award

Petit Legal is door de International Advisory Experts (IAE) groep verkozen tot award winner in de categorie Media & Arts Law in The Netherlands. De IAE groep is een wereldwijd netwerk van gerenommeerde adviseurs op het gebied van legal, finance, tax en consultancy.

 

 

Wil je meer weten over de werkwijze en kosten van het scannen van een contract, kijk dan hier. Uiteraard kan ik bovenstaande overeenkomsten ook als op maat gemaakte modelovereenkomst aanleveren. Neem dan contact op om een vrijblijvende offerte te ontvangen. 

Ben je op zoek naar een voorbeeldovereenkomst of checklist waarmee je zelf contracten kan beoordelen? Neem dan eens een kijken op Muziekcontracten.nl.

SANDER PETIT LL.M

Sander Petit - De Dance-Advocaat
Foto: Wouter Wolfkamp (Nortoir)

RECENTE BERICHTEN

minderjarige

Contract met minderjarige artiest

Waar moet je op letten bij contracten met minderjarige artiesten?

Het komt geregeld voor dat een talent snel wordt gespot. Catch ‘em while they’re young, zeggen ze dan weleens. Platenmaatschappijen, uitgevers, managers en boekers zijn er dan soms als de kippen bij om een minderjarige artiest te tekenen. Meestal komen de ouders mee naar de besprekingen, maar soms wordt die stap overgeslagen.

Kun je dan iets tegen de rechtsgeldigheid van het contract doen? En wat als iemand in de tussentijd meerderjarig is geworden?

Lees er hier meer over!

Lees verder »
uitgever failliet

Uitgever failliet, wat nu?

Auteursrechten en faillissement van een uitgever, hoe zit dat precies?

In dit blog nemen we je een klein stukje mee in het faillissementsrecht. Het speelt daarbij een rol op welke manier een muziekwerk is gemaakt of althans, wie de maker is en in welke hoedanigheid hij/zij/hen het werk heeft gemaakt. Maar ook contracten, zoals overdrachten en licenties kunnen een rol spelen.

Lees verder »

SOCIALS