fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dancefair 2019 – workshop: Record Deals

Tijdens Dancefair 2019 heb ik 2x een juridische workshop gegeven over platendeals en -contracten. Het panel heette – heel toepasselijk – all you need to know about record deals.

Dancefair Pro

Mijn panel / lezing maakte dit jaar (weer) deel uit van Dancefair Pro. Dit gedeelte van de jaarlijkse muziekconferentie in de Jaarbeurs is met name gericht op artiesten en andere belanghebbenden die hun carrière ook op zakelijk gebied naar het volgende niveau willen tillen en partijen die daar al zijn op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen over uiteenlopende zaken als media, belasting en natuurlijk de juridische wereld achter de muziekindustrie.

Rechten en contracten

Zonder rechten en contracten, geen muziekindustrie. De wet vereist namelijk dat de overdracht en exclusieve licentie van muziekrechten per ondertekend contract moeten worden geregeld. Dat maakt platendeals en -contracten van groot belang.

Pas als je weet wat je rechten zijn, wie er gebruik van gaan maken en welke inkomstenstromen er zijn, dan kun je goede afspraken gaan maken. Tijdens mijn workshop heb ik aanknopingspunten gegeven om een goede deal te kunnen sluiten.

Presentatie

Het was voor mij de eerste keer dat ik een presentatie heb gemaakt met Microsoft Sway. Op veler verzoek deel ik hierbij mijn presentatie.

https://sway.office.com/mM6Jyym8kBJ9AbOt?ref=Link&loc=mysways

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag. Neem gerust even contact op. Als je afbeeldingen of schema’s uit mijn presentatie wil gebruiken, tag mij dan in je bericht!

Dancefair 2020 😉

Ik vond Dancefair 2019 een groot succes en hoop jullie volgend jaar – of eerder – weer te zien!

Dit bericht delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Tumblr
WhatsApp
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SANDER PETIT LL.M

Contact opnemen met Sander Petit - De Dance-Advocaat
Foto: Wouter Wolfkamp (Nortoir)

RECENTE BERICHTEN

minderjarige

Contract met minderjarige artiest

Waar moet je op letten bij contracten met minderjarige artiesten?

Het komt geregeld voor dat een talent snel wordt gespot. Catch ‘em while they’re young, zeggen ze dan weleens. Platenmaatschappijen, uitgevers, managers en boekers zijn er dan soms als de kippen bij om een minderjarige artiest te tekenen. Meestal komen de ouders mee naar de besprekingen, maar soms wordt die stap overgeslagen.

Kun je dan iets tegen de rechtsgeldigheid van het contract doen? En wat als iemand in de tussentijd meerderjarig is geworden?

Lees er hier meer over!

Lees verder »
uitgever failliet

Uitgever failliet, wat nu?

Auteursrechten en faillissement van een uitgever, hoe zit dat precies?

In dit blog nemen we je een klein stukje mee in het faillissementsrecht. Het speelt daarbij een rol op welke manier een muziekwerk is gemaakt of althans, wie de maker is en in welke hoedanigheid hij/zij/hen het werk heeft gemaakt. Maar ook contracten, zoals overdrachten en licenties kunnen een rol spelen.

Lees verder »

SOCIALS